Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp pieczony z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 2 szt
czosnek 1 ząbek
mąka 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
papryka czerwona 1 szt
karp 60 filet

Przepis i sposób przygotowania na: Karp pieczony z warzywami

Karpia oczyścić z ości, pokroić na niewielkie porcje i posolić. Cebule i czosnek obrać, następnie posiekać. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć obrać, oczyścić z pestek i drobno posiekać. W naczyniu żaroodpornym zeszklić na maśle cebule, czosnek i paprykę, zalać niepełną szklanką wody, dodać sok z cytryny i dusić na małym ogniu, pod przykryciem 7 min. Następnie włożyć karpia obtoczonego w mące wymieszanej z papryką słodką Prymat oraz pomidory, naczynie przykryć i dusić 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Podczas duszenia rybę raz obrócić. Podawać z kuskusem, ryżem lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 19.12.2011 23:21
pycha
szajba2 03.02.2011 14:41
karpia nie jadam
Babciagramolka 27.12.2010 17:21
Akurat na Wigilie
Barbara55 19.09.2010 14:13
uwaga na ości!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak