Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z serem w panierce orzechowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 45 dag
orzechy włoskie
jajko
ser żółty
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawa un
Przyprawa curry orientalna Prymat
przyprawa do gyrosa

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z serem w panierce orzechowej

Fileta rozbijamy solimy , do talerza wbijamy jajko , i wszystkie przyprawy rozkłucamy widelcem . Na fileta kładziemy dużo sera żółtego , (ja dałam dużo) i zwijamy ciasno. Na osobnym talerzyku wsypujemy bułkę tartą wraz z bardzo rozgniecionymi młotkiem orzechami (rozbiłam młotkiem aby było tak drobno jak bułka tarta) I tego fileta panierujemy w tej mieszance bułki z orzechami i smażymy długo na gorącym tłuszczyku na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 09.08.2013 10:16
super przepis
babcia
babcia 07.11.2012 11:50
przepyszne
babcia
babcia 07.11.2012 11:50
przepyszne
Miki 06.04.2012 16:46
super
Norgiusz 05.12.2011 07:50
mniam
Katarzyna/kate1980 01.12.2011 20:32
super
aginaa 01.12.2011 19:58
super
M-W 30.11.2011 17:45
ciekawa panierka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak