Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z farszem pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
pieczarki 10 dag
cebula 1
majonez 3 łyżki
sól
pieprz
szczypiorek
margaryna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z farszem pieczarkowym

Jajka gotujemy na twardo, a potem obieramy i przekrajamy na pół. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, a później podsmażamy. Pieczarki myjemy gotujemy w wodzie, a ugotowane trzemy na tarce lub bardzo drobno siekamy. Pieczarki, cebulę oraz majonez mieszamy ze sobą, doprawimy pieprzem, solą i faszerujemy tym jajka. Farsz nakładamy w miejsce, gdzie znajdowały się żółtka. Szczypiorem myjemy, siekamy i posypujemy nim faszerowane jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 02.08.2012 10:01
jak dla mnie jest to najsmaczniejszy farsz do jajek
gosia47-47 31.12.2011 09:53
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak