Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem z cielęciny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 200 gram
pietruszka 1/2
buraki 2
marchewki 2
śmietana 3 łyżki
ziemniaki 2
ryż 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem z cielęciny

Ryż gotujemy do miękkości w wodzie, a później odcedzamy. Mięso cielęce myjemy i kroimy w mniejsze kawałki, a później gotujemy do miękkości. Po jakimś czasie dodajemy do mięsa obrane, umyte i pokrojone warzywa i również gotujemy. Ugotowane składniki ( mięso, ziemniaki, buraki, marchewki,pietruszkę) dokładnie miksujemy. Do zmiksowanych składników dodajemy śmietanę i doprawiamy pieprzem, solą. Gotowy krem z cielęciny podajemy z ugotowanym wcześniej ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 16.03.2012 20:17
mniam
Juleczka20 14.01.2012 07:59
super,lubię takie kremowe zupki
gosia47-47 31.12.2011 09:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak