Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 80 dag
kakao 2 łyżki
czekolada 10 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z czekoladą

Jabłka obieramy i kroimy na cienkie plasterki i posypujemy cynamonem. Mąkę, cukier, kakao, sodę oczyszczoną oraz jajka i olej mieszamy razem na ciasto. Pokrojone jabłka dodajemy do ciasta i ponownie mieszam. Ciasto dajemy na brytfankę, na której znajduje się papier do pieczenia. Ciasto pieczemy przez około 40 -50 minut w temperaturze 180 stopni. Na koniec upieczone ciasto posypujemy z wierzchu cukrem pudrem i startymi kostkami czekolady/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 05.07.2012 11:26
pyszne ciasto
Juleczka20 29.06.2012 08:50
smaczny
jolanta19 03.12.2011 19:10
może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak