Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka po czesku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
czosnek 3 ząbki
por (biała część) 1 szt
sól
kminek Prymat
grzyby suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka po czesku

Grzyby namoczyć i ugotować. Ostudzone grzyby posiekać. Ziemniaki pokroić w kostkę, por w krążki i razem zagotować, dodać kminek oraz grzyby. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 18.10.2013 07:57
super :)
Wafelek2601 06.07.2013 12:39
super zupka
kuklik 10.09.2012 08:41
no no fajne
barbara11561 24.08.2012 19:47
świetna
cooleczka 11.03.2012 21:27
ciekawy przepis :)
Dorota59 17.01.2012 09:34
smaczna
Magdalena1110 07.12.2011 17:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak