Sposób przygotowania

Bułkę moczymy w wodzie, a później łączymy z oliwką, mąką, jajkami i mieszamy, a później ugniatamy na ciasto. Ciasto odkładamy na chwi8lę do lodówki, a następnie rozwałkowujemy i dajemy na formę. Ciasto na pizzę pieczemy przez około 10 -15 minut w temperaturze 180 stopni. Ząbek czosnku drobno siekamy, cebule obieramy i kroimy w drobna kostkę, a następnie te składniki podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do cebuli i czosnku dodajemy jeszcze obrane i pokrojone w kostkę po9midory. Wszystko razem dusimy przez chwilę, aż składniki będą miękkie. Upieczone ciasto smarujemy ketchupem, a później dajemy na nie składniki oraz pokrojone oliwki w plasterki i na koniec całość posypujemy startym na tarce serem żółtym. Pizzę dajemy jeszcze na chwilę do piekarnika, żeby ser żółty stopił się.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !