Sposób przygotowania

mięso myjemy oczyszczamy z błon i ścięgien kroimy na dość cienkie kotlety rozgniatamy palcami każdy plaster mięsa przyprawiamy solą pieprzem oprószamy tymiankiem marchewki myjemy obieramy kroimy drobno gotujemy do miękkości z dodatkiem masła i pod koniec gotowania zagęszczamy mąką jabłko myjemy kroimy w talarki wycinamy ze środka gniazdo nasienne na patelni rozgrzewamy olej kotlety smażymy z każdej strony po 2 minuty na tym samym oleju smażymy z obu stron talarki jabłka uważając by się nie rozpadły mięso z jabłkiem podajemy od razu po usmażeniu z duszoną marchewką i ziemniakami pure.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !