Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti alla carbonara

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
śmietanka 50 dag
makaron 400 dag
wędzony boczek 120 dag
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
żółty ser starty 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti alla carbonara

żółtka wbijamy do miski dodajemy drobno starty ser żółty ser i śmietanę solimy i dodajemy 1 łyżeczkę pieprzu ubijamy na jednolitą masę i odstawiamy makaron spaghetti gotujemy w lekko osolonej wodzie na półtwardo i dokładnie odcedzamy na sicie w czasie gdy makaron się gotuje pokrojony w cieniutkie paseczki boczek smażymy na rumiano na suchej patelni bez tłuszczu do podsmażonego boczku dodajemy żółtka i podgrzewamy cały czas mieszając do odcedzonego makaronu wlewamy żółtka z boczkiem i dokładnie mieszamy by wszystkie składniki się połączyły od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak