Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z zacierką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 20 dag
marchewka
pietruszka
boczek wędzony kawałek
cebula
olej
sól
Majeranek suszony Prymat
mąka 30 g
jajko
kostka drobiowa 2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z zacierką

Fasolę sobie zamoczyć wieczorem , gotować w tej samej wodzie wrzucić kostki następnie, marchewkę zetrzeć na tartce dodać do gotującej się fasoli , boczek albo kawałek wędzonki pokroić w malutką kostkę podsmażyć a potem wrzucić bez tłuszczu do fasolowej . Z mąki , jajka i wody zrobić ciasto i odrywać malutkie kawałeczki , po wyrobieniu ciasta , ciasto powinno być twarde. , cebulę pokroić podsmażyć i też dodać do zupy .Na koniec dodajemy majeranek pół łyżeczki i posiekana pietruszkę i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 29.07.2012 20:49
fajny pomysł z tą zacierką
babcia
babcia 07.05.2012 09:21
pamiętam ten smak
babcia
babcia 07.05.2012 09:21
pamiętam ten smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak