Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki z sooem grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pierść z kurczaka 1 szt
kajzerka 1 szt
jajko 2 szt
pieprz
sól
pieczarki 30 dkg
cebula 1 szt
śmietana
kasza manna 4 łyz
mąka 2 łyż
masło 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki z sooem grzybowym

grzyby kroimy w paseczki i smazymy na maśle wraz z cebulą dodajemy troszke wody i gotujemy następnie , mielimy mięso i mieszamy z bułka namoczona i jajkami oraz grysikiem dorpawiamy dos maku formujemy kuleczki i wrzucamy na gotujący sos chwile gotujemy i zagęszczamy mąką oraz śmietaną doprawiamy do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 30.11.2011 14:20
super
ronald88 30.11.2011 14:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak