Sposób przygotowania

Z mąki, żółtek, cukru pudru, margaryny, amoniaku, śmietany, proszku do pieczenia wyrabiamy ciasto. Dzielimy na dwie części i wykładamy na dwie identyczne blachy, wyłożone wcześniej papierem do wypieków. Następnie ciasto smarujemy smażonymi wiśniami lub powidłem. Z białek i cukry ubijamy pianę, dzielimy na pół i wykładamy na każdy z placków, posypując siekanymi orzechami. Pieczemy w piekarniku o temperaturze 140 – 150 stopni, aż piana na placku wyschnie i zrobi się złota. Krem karpatka gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu miksujemy z margaryna oraz galaretką cytrynową. Przełożenie ciasta: ciasto+masa+ciasto.

Smacznego:)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    rewelacyjna mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    wow! ale bym taką zjadła...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    oj pychotka na prawdę !:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    wezmę sobie chociaż przepis do księgi ale wolałabym zjeść kawałek:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetne ciacho:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    oj pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszności ciacho, uwielbiam je
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    wyśmienita
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Dokładnie takie same robię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    nazwa odpowiednia do smaku
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !