Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet po antylsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
woda trochę
cebula 1 sztuka
papryka 1 sztuka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: omlet po antylsku

1. Jaja ubić z solą, pieprzem i wodą. Boczek smażyć na średnim ogniu przez 5 min.
Skwarki przełożyć na talerzyk. Na patelni pozostawić 3-4 łyżki tłuszczu.
4. Ułożyć cebulę i paprykę, smażyć na małym ogniu przez 10 min., nie dopuszczając do zrumienienia.Wlać jaja i dalej smażyć na małym ogniu, gdy omlet zetnie się od spodu, unieść szerokim nożem jego brzeg tak, aby reszta masy spłynęła na dno patelni i smażyć dalej. Omlet złożyć na pół. Podawać posypany skwarkami z boczku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak