Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso po karelsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 25 dag
wołowina 25 dag
cebula 3 sztuki
tymianek 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
schab 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: mięso po karelsku

Wszystkie mięsa pokrajać w dużą kostkę, posypać solą, tymiankiem i pieprzem. Cebulę pokrajać w talarki. W głębokim naczyniu ogniotrwałym ułożyć mięso, przekładając je cebulą i zalać wrzątkiem w takiej ilości, aby było przykryte. Piec w piekarniku pod przykrywką w mniej niż średniej temperaturze (100-150C) przez ok. 3 godz., sprawdzając, czy nie należy podlać wody (mięso powinno być stale przykryte jej cienką warstwą).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak