Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mięso wieprzowe 300 g
cebula
przyprawa uniwersalna Kucharek
jajko
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem

Z kg ziemniaków połowę gotujemy a druga połowę obieramy i ścieramy na tartce , te ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę a starte ziemniaki odsączamy z soku i łączymy z ugotowanymi, wbijamy jajko i dajemy mąkę , wyrabiamy ciasto . Zmielone mięso dusimy na łyżce masła wraz z poszatkowaną cebulka i przyprawami , do mięsa po 20 minutach wbijamy jajko i bułkę tartą , mieszamy . Odrywamy po kawałku ciasta spłaszczamy na ręce na środku każdego placka nakładamy łyżeczką farszu i zlepiamy formując okrągłą kulkę , gotowe pyzy gotujemy w osolonym wrzątku podajemy z dowolną surówką polane tłuszczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 26.06.2012 09:13
super
pioge7 30.11.2011 10:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak