Sposób przygotowania

Z kg ziemniaków połowę gotujemy a druga połowę obieramy i ścieramy na tartce , te ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę a starte ziemniaki odsączamy z soku i łączymy z ugotowanymi, wbijamy jajko i dajemy mąkę , wyrabiamy ciasto . Zmielone mięso dusimy na łyżce masła wraz z poszatkowaną cebulka i przyprawami , do mięsa po 20 minutach wbijamy jajko i bułkę tartą , mieszamy . Odrywamy po kawałku ciasta spłaszczamy na ręce na środku każdego placka nakładamy łyżeczką farszu i zlepiamy formując okrągłą kulkę , gotowe pyzy gotujemy w osolonym wrzątku podajemy z dowolną surówką polane tłuszczykiem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !