Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z żółtek, 1/2 szklanki cukru, mąki, proszku do pieczenia i margaryny. Podzielić na 3 części i 2 z nich zamrozić. Trzecią częścią wylepić wyłożoną papierem do pieczenia dużą prostokątną blaszkę (nie trzeba smarować blachy ani posypywać bułką tartą-jeśli użyjemy papieru do pieczenia). Jabłka mieszamy z suszoną żurawiną i orzechami pekan i smarujemy nimi ciasto. Ścieramy na grubej tarce jedną część zamrożonego ciasta bezpośrednio na jabłka. Z białek ubijamy ze szczyptą soli sztywną pianę, następnie dalej ubijając dodajemy powoli cukier (1 szklankę) i na koniec wsypujemy kisiel żurawinowy (proszek). Wymieszaną pianę żurawinową nakładamy na starte ciasto i ścieramy na tarce ostatnią część mrożonego ciasta. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (termoobieg) i pieczemy 55 minut.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    cudowna! też sobie taką zrobię!
  • 7
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Zabieram Ci!
  • 2
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Ale pyszna szarlotka.
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    ZGADZAM SIĘ, WYGLĄDA PRZEPYSZNIE!
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Świetnie wygląda:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    to musi byś przepyszne-skuszę się napewno
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    ale pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    na pewno pyszna uwielbiam żurawinę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    przepyszna szarlotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja też łączę jabłka z żurawiną i bardzo mi smakuje to połaczenie .
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smacznie i pięknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !