Sposób przygotowania

Udka z kaczki gotujemy z solą, pieprzem, majerankiem i kolendrą przez około 20 minut.
Po tym czasie, osączamy je na sitku, nacieramy solą, papryką i czosnkiem. Wrzucamy na rozgrzany olej i zmniejszamy temperaturę, tak, aby kaczka po obsmażeniu mogła jeszcze trochę się podusić ( około 20 minut pod przykryciem z 0,5 szklanki bulionu powstałego z gotowania udek). Po odparowaniu wody doprawiamy majerankiem i zdejmujemy z ognia.

W trakcie przyrządzania kaczki wrzucamy do zimnej, osolonej wody, cztery średnie ziemniaki i gotujemy przez 30-50 minut ( w zależności od wielkości ziemniaków).
Układamy na talerzu masło, solimy je i pieprzymy grubomielonym pieprzem.

Mizerię przygotowujemy z pokrojonych w plasterki świeżych ogórków, dorzucamy do niej cebulkę, solimy, pieprzymy i dodajemy 18% kwaśnej śmietanki. Powinna się przegryźć około 10-15 minut przed podaniem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Muszę wypróbować :)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam kacze udka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    mniamm
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    uwielbiam kaczkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !