Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka malinowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 25 dkg
cukier 3/4 szklanki
sok malinowy 1/4 szklanki
Biszkopty 20 dkg
czerwona porzeczka 10 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat
serek homogenizowany 3 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka malinowa

Maliny wymieszaj z 1/2 szklanki cukru, 2 serkami i łyżką żelatyny rozpuszczoną w soku malinowym. Wylej do keksówki, łyżką zrób rowek. Wstaw do lodówki. Jeden serek wymieszaj z czerwonymi porzeczkami, resztą cukru i pół łyżki rozpuszczonej żelatyny. Wlej do malinowej masy. Biszkopty rozkrusz. Posyp nimi ciasto. Wstaw do lodówki na kilka godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 09.03.2012 08:32
mniam
Iwona51
Iwona51 31.01.2012 10:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak