Sposób przygotowania

Z żółtek. połowy szklanki cukru, mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i tłuszczem zagnieść ciasto. Rozdzielić na 3 części, dwie zamrozić. Trzecią częścią wylepić blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką. Ubić sztywną pianę z białek, dodawać powoli cukier nadal ubijając, na koniec wsypać mąkę ziemniaczaną. Na wyklejoną ciastem blaszkę nakładamy rozdrobnione owoce lub powidła, ścieramy jedną z zamrożonych części ciasta. Na to wykładamy pianę z białek i ścieramy ostatni kawałek mrożonego ciasta. Pieczemy w 160-170 stopniach przez ok.1 godzinę. Pod koniec pieczenia można ciasto przykryć pergaminem, aby się nie przypalił wierzch

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Coś so lubię!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja też lubię takie ciasta :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ale smakowicie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Bardzo dobre!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !