Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszka w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 75 dag
piwo 1,5 szklanki
cynamon 0,5 łyżeczki
mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier 4 łyżki
jajko 3
cukier puder
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszka w cieście

Mieszamy razem mąkę pszenną, cukier oraz trzy żółtka, szczyptę soli oraz cynamon. Wszystko razem mieszamy i nalewamy do tego półtorej szklanki piwa. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do zrobionej masy. Owoce myjemy i kroimy na ćwiartki. Owoce zalewamy ciastem i smażymy w oleju. Upieczone w rozgrzanym tłuszczu jabłka na koniec posypujemy z wierzchu cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 12.05.2012 12:20
pyszne
pioge7 17.12.2011 09:42
fantastik :D
owocówka 04.12.2011 11:40
super
gosia47-47 30.11.2011 09:38
chętnie wypróbuję :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak