Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski na parze

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
drożdże 2 dkg
cukier 1 łyżka
oliwa 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
mleczko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski na parze

Rozpuścić drożdże w letnim mleku, dodać szczyptę soli i mąki i wymieszać. Jajka ubić z cukrem. Jak drożdże podrosną dodać do nich jajka i wyrobić. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować. Wycinać kółka szklanką. Zagotować wodę w garnku i założyć na garnek gazę. Położyć bułeczki i przykryć miską. Gotować 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.06.2014 14:29
wyglądają super :)
kupiska 26.04.2012 17:57
jeszcze nigdy nie robiła,ale musze kiedys zrobić...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak