Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout cielęce z suszonymi pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznyclówka cielęca 1 kg
mąka 2 mąka
suszony pomidor 10 dag
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Natka pietruszki suszona Prymat 1 szczypta
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout cielęce z suszonymi pomidorami

Pomidory umyć zalać winem i moczyć przez 1 godzinę. Następnie wyjąć, osączyć i pokroić w cienkie paski. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić również w cienkie paski. Oprószyć je mąką i zrumienić na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu, a następnie przełożyć do rondla. Na gorącą patelnię wlać wino po moczeniu pomidorów i zagotować. Mięso posolić, oprószyć pieprzem czarnym mielonym Prymat, dodać pomidory, zmiażdżony czosnek, natkę pietruszki Prymat, wino z patelni i jeśli trzeba trochę gorącej wody. Dusić 10-12 minut.

Podawać z francuskimi kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

puellae90 02.08.2011 20:13
mniam
szajba2 02.02.2011 15:40
nie lubię takich udziwnień z winem
kielcok1 02.12.2010 18:53
ciekawe
Goya 01.10.2010 12:50
jeszcze tego nie jadłam
Goya 01.10.2010 12:50
jeszcze tego nie jadłam
Goya 01.10.2010 12:50
jeszcze tego nie jadłam
Barbara55 19.09.2010 14:11
coś konkretnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak