Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4-5 szt
cebula 2 szt
jajko 1 szt
pieczarki 25 dag
gotowane mięso 30 dag
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
ser żółty 5 (tarty)
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem i pieczarkami

Mięso gotowane przemielić w maszynce. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać drobno pokrojone pieczarki i podsmażyć około 7-8 minut. Do cebuli z pieczarkami dodać mielone mięso, ugotowany ryż, roztrzepane jajko, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Paprykę umyć, odciąć wierzchołki, usunąć gniazda nasienne, napełnić farszem.Posypać żółtym serem, przykryć kapturki, zawinąć w folię, ułożyć w brytfannie. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Podawać z zieloną sałatą lub surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 31.01.2012 17:37
extra
Iwona51
Iwona51 01.12.2011 11:13
pycha
agnieszka137 29.11.2011 20:35
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak