Sposób przygotowania

Mąkę krupczatkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać miękkie masło, posiekać nożem, dodać oliwę, żółtka, jajko, cukier puder, sok z cytryny i szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkować i włożyć do przygotowanej formy wyklejając boki. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 10 minut. W międzyczasie z brzoskwiń odlać 2 szkl syropu, zagotować. Do gotującego się syropu wlać mąkę ziemniaczaną wymieszaną w 1/2 szkl zimnej wody i gotować do zgęstnienia, dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie, zagotować, przestudzić. Przestudzona masę wyłożyć na podpieczone ciasto, włożyć do piekarnika i piec jeszcze około 20 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !