Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z makaronu i pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron wstążki 30 dag
żółty ser 20 dag
pieczarki 40 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z makaronu i pieczarek

Makaron ugotować na pół-miękko w osolonej wodzie, odcedzić, przestudzić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę i podsmażyć. Następnie wsypać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Jajko roztrzepać widelcem, wlać do makaronu, dodać 2/3 utartego żółtego sera i wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wyłożyć połowę makaronu, usmażone pieczarki i pozostały makaron, posypać pozostałym żółtym serem. Włożyć do piekarnika.Piec w temp 190 stopni około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.10.2012 21:55
Musi smakować wspaniale.
Motorek 07.06.2012 12:49
smaczna
Iwona51
Iwona51 30.11.2011 10:54
super
przejs 29.11.2011 22:45
Robiłam dzisiaj podobną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak