Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić w rondelku, dodać miód wymieszać i wystudzić.
Jajka utrzeć z cukrem, następnie dodawać powoli mąkę przesianą z kakao i przyprawą do piernika. Dobrze zmiksować. Następnie dodać jogurt i wymieszać.
Na koniec mieszając wlewać cienkim strumieniem przestudzoną i rozpuszczoną margarynę z miodem.
Sodę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody dodać do ciasta i wymieszać.

Piec w temp 180st. C ok 40min.

Ciasto polecam przełożyć rozgrzewającą konfiturą z suszonych śliwek, z wierzchu polać roztopioną czekoladą

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pierniki są najlepsze! Mniam...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ja takze lubie!;p
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !