Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć i wymieszać z pół szklanki ciepłej wody i szczyptą cukru. Mąkę przesiać z solą. Dodać drożdże, garść słonecznika, ok. szklanki ciepłej wody. Zagnieść ciasto i odstawic pod \"ściereczkę\" by podwoiło objętość. Wyrośnięte ponownie zagnieść i na blaszce (na papierze do pieczenia) uformować bochenek. Piec w 200stopniach ok.40min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    w razie potrzeby dodać mąki (ciasto musi mieć plastyczna formę)
  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    super chlebek, sama bym chciała umieć taki zrobic
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    chyba i ja muszę zacząć piec chleb......
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    wygląda smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !