Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z płatkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki migdałowe
cynamon
antonówki kg
cukier waniliowy
mąka 4,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna kostka
cukier szklanka
żółtko jajek 2
jajko 2
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z płatkami

Mąkę z proszkiem do pieczenia i margaryną posiekać nożem.Dodać jajka,żółtka,cukier,1cukier waniliowy,śmietanę i zagnieść ciasto.Wstawić do lodówki na pól h.
Jabłka obrać i pokroić na małe kawałeczki, posypać cynamonem,wymieszać.
Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć formę.Ułożyć jabłka.Rozsypać płatki migdałowe. Resztę ciasta zetrzeć na tarce na wierzch.Piec ok 45min w200stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak