Sposób przygotowania

Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować, lub roztrzepać trzepaczką. Odstawić na kilkanaście minut, ponownie wymieszać. Smażyć na odrobinie oleju cienkie naleśniki. Ja używam specjalnej patelni Tefala do naleśników, z niskim brzegiem, co ułatwia przewracanie i z czerwonym kółkiem, sygnalizującym, kiedy patelnia jest odpowiednio nagrzana. Banany kroimy w ćwierćplasterki lub kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Wlewamy jogurt, wsypujemy cukier i mieszamy. Można dodać też posiekane orzechy. Na połowę każdego naleśnika nakładamy dwie łyżeczki masy jogurtowo-bananowej, składamy na cztery części (w kształcie trójkąta). Na wierzch naleśników nakładamy resztę naszej masy. Z połowy owocu granata wyjmujemy pestki i posypujemy naleśniki. Naleśniki te nie są za słodkie i smakują i tym młodszym łasuchom i tym całkiem dużym.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszności! kto zrobi dla mnie?!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    fajne nalesniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    fajne nalesniki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Dla Sarenki - niezly pomysl ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    z bananami pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !