Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z jabłkiem i cabulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kg
cebula 1 szt
jabłko 1-2 szt
majeranek
sól
pieprz
śmietana 3-4 łyżki
mąka 2-3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z jabłkiem i cabulą

Kroki postępowania

1
wątróbkę umyć, osuszyć, usunąć błony, obtoczyć w mące
Krok 1 - wątróbka z jabłkiem i cabulą foto
2
usmażyć na oleju, doprawić pieprzem i solą z każdej strony po upieczeniu, wyjąć na talerz
Krok 2 - wątróbka z jabłkiem i cabulą foto
3
na pozostałym tłuszczu cebulę zeszklić, dodać pokrojone jabłka chwilę przesmażyć doprawić majerankiem i solą
Krok 3 - wątróbka z jabłkiem i cabulą foto
4
do przesmażonej cebuli dodać usmażone wątróbki dodać śmietanę wymieszać smacznego
Krok 4 - wątróbka z jabłkiem i cabulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pusia 15.04.2013 09:42
apetyczna potrawa
ewaa 08.07.2012 11:59
brzmi apetycznie...napewno wypróbuję
Ewelina47 24.01.2012 09:56
po??czenie ciekawe ale czy to jest smaczne ? trzeba wypróbowa? i si? przekona?
Dorian 06.12.2011 14:49
super polaczenie
suzana 29.11.2011 16:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak