Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle z brzoskwiniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 2 łyżki
mleko 2 łyżki
mąka
jajko
cukier
brzoskwinie
Bułka tarta klasyczna Prymat
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z brzoskwiniami

Ziemniaki gotujemy.Odcedzamy i dokładnie ugniatamy z mlekiem i masłem na gładnie purre.Gdy wystygnie dodajemy mąkę i jajko i wyrabiamy gęste ciasto.
Z ciasta robimy rulon odrywamy po kawałku.Do połówek brzoskwiń wsypujemy po pół łyzeczki cukru.owoce dokładnie oblepiamy kawałkiem ciasta.Knedle gotujemy.Po wypłynięciu wyjmujemy łyżką cedzakową.Podajemy polane masłem z bułka tartą i posypane cukrem i cynamonem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresza 16.02.2014 07:32
pyszne knedle
Krzysztof15 17.12.2012 17:56
pycha
Jolanta14 02.03.2012 21:33
pychotka:)
Luki 11.01.2012 23:07
pysznie
calliope 18.12.2011 09:07
rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak