Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewkę gotujemy 10 minut w tym czasie kiedy się gotują obsmażamy mięso na oleju z każdej strony posypać sola , pieprzem i zwiń w folię aluminiową . Z masła i maki robimy zasmażkę , stale mieszając powoli wlewaj do niej śmietankę i tyle gorącej wody aby powstał sos . Wtedy dodaj kostki rosołowe i mieszaj aż się rozpuszczą . Ziemniaki ugotowane wzdłuż jednego boku formy żaroodpornej a obok umieść grube plastry polędwiczki a z drugiej strony polędwiczek - marchewki. Zalej sosem beszamelowym i wstaw do nagrzanego piekarnika zapiekaj do 20 minut w 200 st .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tyska

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ja tez bardzo lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !