Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane polędwiczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2
ziemniaki 12
marchewka 6
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżeczki
śmietanka 1 szklanka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane polędwiczki

Ziemniaki i marchewkę gotujemy 10 minut w tym czasie kiedy się gotują obsmażamy mięso na oleju z każdej strony posypać sola , pieprzem i zwiń w folię aluminiową . Z masła i maki robimy zasmażkę , stale mieszając powoli wlewaj do niej śmietankę i tyle gorącej wody aby powstał sos . Wtedy dodaj kostki rosołowe i mieszaj aż się rozpuszczą . Ziemniaki ugotowane wzdłuż jednego boku formy żaroodpornej a obok umieść grube plastry polędwiczki a z drugiej strony polędwiczek - marchewki. Zalej sosem beszamelowym i wstaw do nagrzanego piekarnika zapiekaj do 20 minut w 200 st .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 04.02.2012 11:26
ja tez bardzo lubie
Tyska 30.11.2011 21:25
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak