Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w cieście curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 60 dag
sok z cytryny
mąka 3 łyżki
mąka kukurydziana 1 łyżka
curry 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cieście curry

Dorsza pokroić w kawałki.Posypać solą,pieprzem,skropić cytryna.odstawić na 20 min.Obie mąki wsypać do miseczki,dodać curry,wlewać wodę aż powstanie ciasto jak na nalesniki.W głębokiej patelni rozgrzać olej.Kawałki ryby maczać w cieście i smażyć na złoty kolor Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 25.09.2012 20:19
super
lilify 22.04.2012 12:18
bardzo lubię ryby
kate.500 01.01.2012 15:16
pychotka
IZABELA29 20.12.2011 08:39
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak