Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglanka z sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana
karkówka 50dag
groszek konserwowy
cebula
czosnek
pieprz kolorowy
Sól ziołowa jodowana Prymat
suszona wloszczyzna

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglanka z sosem

Mięso oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Oprószyć kolorowym pieprzem i solą. Dodać posiekany czosnek (3ząbki) i cebulę. Wszystko poddusić. Dorzucić groszek i suszoną włoszczyznę. Chwilę poddusić. Podlać bulionem (pół l). Po kilku min dosmakować w razie potrzeby i zagęścić zasmażką z mąki. Podawać z ugotowaną kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak