Sposób przygotowania

Mięso mielone z tarta bułką i jajkiem i przyprawiamy mieszamy w misce. Dodajemy dużo przypraw, aby mięso było aromatyczne. Bardzo dobrze smakuje z rozmarynem. Cebulę rozdrabiamy na bardzo drobne kawałki (ja miksuję blenderem). Formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Wrzucamy na lekko osolony wrzątek (wody tyle,żeby przykrywało mięso). Gotujemy ok. 15 minut. Wyciągamy mięsko z wody, a do wody wsypujmy mąkę (delikatnie, żeby nie powstały grudy i cały czas intensywnie mieszamy). Do zagęszczonego sosu dodajemy szczyptę soli i dużo koperku (może być suszony). Potawa najlepiej smakuje z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !