Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka rybno-ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 5 szt
groszek mrożony 1 op
ryż 10 dag
masło 4 łyżki
sól
pieprz
sok z cytryny 1
filet z dorsza 60 dag
ser żółty 30 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka rybno-ryżowa

Marchewkę umyć obrać i zetrzeć na grubej tarce.Zalać wrzącą wodą.Dodać łyżkę masła.doprawić solą i pieprzem.ugotować do miękkości.Ryż ugotować w osolonej wodzie (ok 15min)Odcedzić i odstawićMrożony groszek rozgrzać w garnku z łyżką masła.Połaczyc z ugotowaną marchwia.Wymieszać z ryżem,doprawić.RybęPosolić.oprószyć pieprzem,skropić cytryną.Przełozyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia,na przemian rybę i ryż z warzywami,Całość polać resztą stopionego masła i posypać startym serem.Zapiekać w piekarniku ok 20 min (w temp 150st)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresza 15.02.2014 19:30
ciekawy przepis
Krzysztof15 29.10.2012 18:50
lubie
Lidia6 06.04.2012 16:30
na pewno pyszna
Luki 11.03.2012 10:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak