Sposób przygotowania

Papryki wydrążamy i wstawiamy do nagrzanego do 180°c piekarnika na 20 minut. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone w paseczki pieczarki, a kiedy całość odparuje, wsypujemy ryż i smażymy ok. 5 minut, następnie dolewany wywar i dusimy ciągle mieszając, aż płyn odparuje. Na koniec dodajemy posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, zioła, solimy i pieprzymy do smaku. Tak powstałą masą napełniamy papryki. Układamy w żaroodpornym naczyniu, skraplamy resztą oleju i wstawiamy na 5-10 minut do piekarnika nagrzanego do 180°c.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !