Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mortadeli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 1/2 kg
musztarda 2 łyżki
papryka czerwona 1
jajko 2 st
chrzan 2 łyżki
śmietana 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
olej do smażenia
boczek wędzony 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mortadeli

Paprykę pokroić w paski Mortadelę w plastry jak boczek.Układać plaster boczku na plastrze mortadeli.Posmarować musztardą,położyć pasek papryki i ogórka,posmarować musztardą.Zwinąć i spiąć wykałaczką.Rulony panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na złocisty kolor.Chrzan wymieszać ze śmietaną i podawać do gorących rulonów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 25.12.2012 09:18
super
Krzysztof15 22.08.2012 16:10
pycha
Luki 22.03.2012 06:32
super!!!
iknbozka 29.02.2012 10:37
fajne
Marta1986 29.12.2011 15:06
ciekawe:-)
kriso 23.12.2011 13:30
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak