Sposób przygotowania

żeberka solimy, obsypujemy mąką i podsmażamy na oleju do brązowego koloru razem z cebulką i czosnkiem posiekanymi na drobno. Zalewamy dwoma szklankami wody i dodajemy paprykę, ziele i laur. Dusimy pod przykryciem około 40 minut, po czym dodajemy resztę przypraw. Pozwalamy, aby sos się odrobinkę przypalił i dolewamy tyle wody, aby sos wrócił do swojej konsystencji. Mięso powinno odchodzić od kości - wtedy jest gotowe :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    jak ja dawno nie jadłem żeberek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !