Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik dla amatorów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 500 g
mąka 1/3 szkl.
kasza manna 1/3 szkl.
cukier 1/3 szkl.
cukier waniliowy 1 opak.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik dla amatorów

Suche skł. mieszamy, odmierzamy szklankę a resztę wsypujemy do wysmarowanej wcześniej masłem tortownicy. jabułka trzemy na grubych oczkach tarki i kładziemy w tortownicy na cieście. Resztę ciasta kładziemy na jabłkach, na samym wierzchu kładziemy pozostałe masło. Pieczemy w temp. ok 200 stopni aż się zrumieni.

SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 13.05.2012 22:53
wyszedł super :)
maciek7 18.03.2012 19:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak