Sposób przygotowania

Mąkę kukurydzianą dobrze wymieszać z mąką pszenną i zagnieść ciasto z dodatkiem cukru, soli, masła, wanilii i żółtek. Ciasto uformować w kulę i zostawić na pół godziny, by odpoczęło. Następnie podzielić je na 2 lub 3 części i kolejno wkładać do woreczka do wyciskania kremu z końcówką w kształcie gwiazdki. Na stolnicę posypaną mąką wyciskać długie paski ciasta, a następnie pociąć na dziesięciocentymetrowe kawałki i układać na posmarowanej masłem i posypanej mąką blasze do pieczenia, nadając paskom kształt półksiężyca. Piec 15-20 minut w piekarniku o temperaturze 200”C, aż rogaliki zrumienią się na kolor złocisty.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !