Sposób przygotowania

Gruszki sparzyć - około 10 minut w gorącej wodzie ( w skórce). Ostudzić i łyżeczką wyjąć gniazda pestkowe. Osuszyć ręcznikiem papierowym z soku. Czekoladę rozpuścić w naczyniu zanurzonym w gorącej wodzie, bardzo delikatnie mieszać i nie doprowadzić do zważenia - jak tylko czekolada będzie rozpuszczona, polewamy gruszki czekoladą i rozprowadzamy ją wokół połówki owocu. Wiórki prażymy na suchej patelni przez 3-4 minuty i posypujemy gruszkę w czekoladzie. W zależności od twardości owocu podajemy z łyżeczką lub nożem i widelcem :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    fajny deser!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wow! ale pyszny deser!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    a jak gruszki są miękkie i nie trzeba ich zaparzać, smakuje jak niebo :P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    taki zimowy pejzaż na talerzu, super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !