Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z soczewicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 25 dkg
soczewica zielona 20 dkg
por 1/2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z soczewicą

Namoczoną wcześniej soczewicę gotujemy do miękkości. Na oleju smażymy plasterki pora i drobno posiekany czosnek , dodajemy rozmrożony szpinak, mieszamy z ugotowaną soczewicą, doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Podajemy z ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 24.01.2012 17:27
zdrowe danie
alaaa 10.01.2012 12:48
zapowiada się smacznie
pacpaw 29.11.2011 20:51
samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak