Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kargule

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczak 500 g
cebula biała 1 szt.
czosne\\ 2 ząbki
jajko 3 szt.
mąka ziemniaczana 50 g
mąka przenna 50 g
ser żółty 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kargule

Mięso umyć, oczyścić i pokroić w kostkę.Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać a czosnek wycisnąć i wszystko dodać do startego sera. jaja wbić do miski i dodać oba rodzaje mąki, wymieszać do jednolitej masy. Do gotowej masy wsypać ser i mięso, przyprawić wedle upodobań. Formować placuszki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu (oliwa)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 19.04.2012 19:31
super
adamekpa 17.04.2012 20:13
uwielbiam to
malcik111 20.01.2012 21:35
o ja takie nazywam plackami z kurczakiem, fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak