Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać dalej. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka, wymieszać. Zmieszać mąki ze sobą dodać proszek do pieczenia. Wmieszać do piany. Wylać ciasto na wysmarowaną brytfannę. Piec biszkopt 25 minut w 180 st. Po upieczeniu ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół. MASA: Galaretki rozpuścić w pół litra wody. Odstawić do oziębnięcia. Śmietanę 30 proc. ubić. Dodać następnie do niej cukier, serki homogenizowane, i śnieżkę w proszku. Zmieszać wszystko. Tak przygotowaną masę włożyć między przekrojonego wzdłuż biszkopta. Na biszkopta wyłożyć dżem brzoskwiniowy. POSYPKA: Na patelnię dać wszystkie składniki i podsmażyć. Jak kokos zmieni kolor dać na osobny talerzyk, jak będzie letni posypać placek.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z przyjemnością i smakiem zjadłabym sobie takie ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    pysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ten krem jest świetny
  • 0
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    prawdziwe cudo!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    wygląda smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karola1213

    Witam,świetny blog i świetny przepis.Pozwoliłam sobie umieścić go na mojej stronie na której piekę i testuję interesujące znane i mniej znane przepisy ciast.Zapraszam do odwiedzenia mojej strony kokosankapieczeitestuje-blog24.pl na której znajduje się Twój przepis.Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !