Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa piwna z gożdzikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 1,5 l
cukier 2 łyżki
cynamon Prymat
sok z cytryny
twaróg 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa piwna z gożdzikami

Piwo wlewamy do garnka wsypujemy cynamon i gożdziki oraz cukier i cały sok z cytryny . Zupę rozlej do bulionówek posyp wysuszonym twarogiem , ale najpierw pokrójmy w kosteczkę .Tak samo zupę możemy przygotować w wersji zabielanej , tylko musimy mieć 4 żółtka ze szklanką śmietany musi być gęsta i kwaśna . oraz łyżeczką cukru pudru , następnie mieszaninę powoli wlewamy do gorącego piwa , zupę energicznie mieszać ale nie zagotować tylko podgrzać .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 01.12.2011 09:45
ciekawe heh

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak