Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartofle z kalafiorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 łyzeczka
sól do smaku
kalafior 1 sztuka
kartofle 25 dag
masło 10 dag
kminek 1 łyżeczka
imbir trochę
chilli szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kartofle z kalafiorem

Obrane kartofle pokroic w plastry. Kalafior podzielic na rowne, niewielkie
czastki. Posiekac imbir.Rozgrzac maslo w rondlu, wrzucic kartofle, kminek, imbir, czastki kalafiora i na srednim ogniu smazyc 5 min. Dodac do jarzyn koncentrat pomidorowy, dusic pod przykryciem na malym ogniu do miekkosci jarzyn (przy szczelnym przykryciu nie ma potrzeby podlewania jarzyn woda). Co pewien czas potrzasac garnkiem, aby jarzyny nie przywieraly do dna. Podawac gorace, posypane czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 03.12.2011 11:12
super
ronald88 03.12.2011 11:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak