Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sito na stolnicę, zrobić z niej kopkę. Następnie zrobić w niej rowek i dodać jajko. Później wlać do tego mleko i wyrabiać dość wolne ciasto. Potem powstałe ciasto rozwałkować. Makaron ugotować w osolonej wodzie jak podano na opakowaniu. Odcedzić. Brać po trochu dawać na ciasto i wykrawać pierogi. Zagotować wodę, wrzucić pierogi i gotować koło 4 minut. Po tym czasie wyjąć, dać na talerz, polać śmietaną, posypać cukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nigdy nie jadlam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pierogi :) uwielbiam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !